שם הכותב: תאריך: 05 מרץ 2014

אירוע ההשקה של תכנית ה- BIO-MBA המחודשת של בית הספר למינהל עסקים

האסטרטג הראשי של "מורגן סטנלי", דיוויד דארסט, הרצה על  השינויים הכלכליים בעולם הגלובאלי במסגרת השקת ההתמחות בניהול ביו-רפואי של המסלול האקדמי המכללה למינהל

דיוויד דארסט האסטרטג הראשי, של בית ההשקעות "מורגן סטנלי", הגיע השבוע לביקור בארץ, וקיים אמש הרצאה מיוחדת במסגרת השקת התכנית החדשה לניהול ביו רפואי  של בית הספר למינהל עסקים של  המכללה למינהל ותחילת שיתוף הפעולה עם אוניברסיטת Johns Hopkins.

באירוע שהתקיים במלון "דן פנורמה" בתל אביב, הרצה דארסט על ההשלכות הפוליטיות והכלכליות על השוק הגלובאלי, ובהן צמיחתה של סין, האביב הערבי ותוצאות  המלחמה שפרצה באוקראינה על המשקיעים בשווקים המתעוררים. דארסט גם שפע מחמאות כלפי ישראל, ואמר כי ארצות הברית צריכה כיום רפורמטור כמו בנימין נתניהו, בעת שהיה שר האוצר של ישראל.

בקרב קהל המאזינים היו סטודנטים ובוגרי התכנית, אשר האזינו לד"ר ירון דניאלי, ראש התכנית לתואר שני בניהול ביו-רפואי ומנכ"ל חברת אלקוברה בע"מ, מברך על שיתוף הפעולה עם ג'ון הופקינס ומתאר את החשיבות הרבה והצורך שיש בהקניית כלים ניהוליים למועסקים בתעשיית הביוטק הישראלית. כמו כן נכחו במעמד ההשקה נשיא המסלול האקדמי המכללה למינהל, פרופ' זאב נוימן, דיקאן בית הספר למינהל עסקים, פרופ' אורן קפלן וד"ר קובי ענבר, המנהל האקדמי של התכנית לצד סגל בית הספר.

חברת "מורגן סטנלי" שוכנת בניו יורק ומשרתת מגוון של תאגידים, ממשלות, ארגונים פיננסיים ואנשים פרטיים. מורגן סטנלי פועל ב-33 מדינות ברחבי העולם, ויש לו 600 משרדים שבהם מועסקים כ-45,000 עובדים.‏‏  על פי דיווחי החברה, היא מנהלת נכסים בהיקף של 779 מיליארד דולר.‏‏ בעקבות משבר הסאב פריים אישר הבנק הפדראלי בשנת 2008 למורגן סטנלי להפוך לחברת אחזקות של מוסדות בנקאיים, מה שיאפשר לה לקבל הלוואות מהבנק המרכזי אך גם אילץ אותה לקבל על עצמה פיקוח ורגולציה בדומה לבנקים מסחריים אחרים.

המסלול האקדמי המכללה למינהל החל בימים אלה שיתוף פעולה עם אוניברסיטת ג'ונס הופקינס (Johns Hopkins University)במסגרת ההתמחות בניהול ביו-רפואי הנלמדת בבית הספר למינהל עסקים. שיתוף הפעולה יהיה עם המרכז לחינוך טכנולוגי באוניברסיטה הממוקמת בראש רשימת האוניברסיטאות המובילות בעולם בתחום הביו רפואה.

במסגרת שיתוף הפעולה יתמחו סטודנטים הלומדים ביו-רפואה באוניברסיטת ג'ונס הופקינס שבמרילנד במהלך חודש מרץ וילמדו עם הסטודנטים האמריקאים קורס במסחור טכנולוגיות.  בקורס ייחשפו הסטודנטים להיבטים הרב תחומיים המורכבים של תהליך מסחור טכנולוגיות, החל משלב המחקר האקדמי (באוניברסיטאות, בתי חולים ומוסדות מחקר) ועד למימוש המסחרי וההגעה לשוק. שיתוף הפעולה האקדמי בין המוסדות יורחב בהמשך לתכנית משולבת שתאפשר לסטודנטים לסיים את הלימודים עם תעודה משני המוסדות.

לתמונות מההשקה >>>

מורגן סטנלי

אירוע ההשקה של תכנית ה- BIO-MBA המחודשת של בית הספר למינהל עסקים – המסלול האקדמי המכללה למינהל

ותחילת שיתוף פעולה ייחודי עם אוניברסיטת Johns Hopkins