שם הכותב: תאריך: 19 מאי 2014

אישור המל"ג לתכניות לימודים אקדמיות בבית הספר

הנני שמח לבשר לכם כי המועצה להשכלה גבוהה אישרה את תכניות הלימודים האקדמיות שלנו שלהלן:

1)      MBA משותף עם ברוך קולג' – City University of New York.

ברוך קולג' הוא ביה"ס למנע"ס הגדול בארצות הברית ונחשב למוסד מוביל בתחומים שונים. שיתוף הפעולה הינו אסטרטגי לבית ספרנו ומציב אותנו על מפת העולם כמוסד גלובאלי, עם מגוון של תכניות בינלאומיות נוספות שעליהן אדווח לכם בהזדמנות קרובה. התכנית עם ברוך תתמקד בתכנים של מימון ויזמות ותהיה גלובאלית באופייה ובהרכב תלמידיה. לאור עיתוי האישור מהמל"ג ייפתח המחזור הראשון של התכנית רק באוקטובר 2015. אישור התכנית ארך כחמש שנים והיה כרוך בהחלטה תקדימית של המל"ג ובהפיכתנו למוסד השני בישראל (אחרי קלוג-רקנאטי של אוניברסיטת ת"א) שמציע תואר משותף עם אוניברסיטה זרה במסגרת לימודי המוסמך במנהל עסקים. התכנית, שתילמד בשפה האנגלית, תתפרס על פני 4 סמסטרים ו-16 חודשים, מהם חודש אינטנסיבי בניו-יורק והגעה ארצה של סגל ברוך קולג' לאורך כל תקופת הלימודים בתכנית.

ברצוני להודות לעושים במלאכה שכן אישור המל"ג מגיע לאחר עבודה והשקעה מאומצת מצד שני דיקאנים לשעבר, ומצד פרופ' יורם ועדן שיזם וטיפח את הקשר עם ברוך עוד בתכנית הקודמת ומנהלה באותה תקופה פרופ' אביחי שוב עמי. לפרופ' עדי ערמוני שהגה את רעיון התכנית המשותפת החדשה באנגלית, ולד"ר אבי מסיקה, שהיה אמון על ההגשות המורכבות למל"ג וגם יעמוד בראש התכנית החדשה. תודות לכל שאר אנשי הצוות בבית הספר ובארצות הברית שעמלו על התכנית עד לאישורה כיום.

2)      תכנית לימודים לתואר שני MBA בשפה האנגלית. התכנית תשתלב עם חזון הקמפוס הבינלאומי שמתפתח כיום ועם התכנית הנ"ל המשותפת עם ברוך קולג'.

תודות לפרופ' יוסי רענן, שהכין את תכנית הלימודים והגיש אותה למל"ג. אנו צפויים להגיש בקרוב בקשה דומה להעברת לימודי תואר ראשון במנהל עסקים באנגלית.

3)      תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בניהול עסקי בינלאומי. התכנית שמה דגש על הודו וסין.

תודות לפרופ' דן אלנתן, שהכין את תכנית הלימודים ואשר יעמוד בראשה. התכנית נפתחה לרישום לאוקטובר 2014.

4)      תואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות ביזמות וחדשנות

תודות לד"ר דפנה קריב, שהכינה את תכנית הלימודים ואשר תעמוד בראשה. אנו בוחנים אפשרות לפתוח את ההתמחות כבר באוקטובר 2014.

תודות לאורלי עוזר שערכה את החומרים ושניהלה את הקשר עם המועצה להשכלה גבוהה בכל התכניות האמורות.

בהצלחה לכולנו עם התכניות החדשות בתקווה שיצליחו ויביאו לבית ספרנו שגשוג ומוניטין.

בברכה

פרופ' אורן קפלן