שם הכותב: תאריך: 24 אוגוסט 2014

בואו להיות מדריכים בתכנית יזמים צעירים

לאחר שסיימתם שנתיים של לימודי תואר ולקראת יציאתכם " לעולם האמיתי" אנחנו מציעים לכם פעילות שונה, מאתגרת ומשמעותית לקראת סיום התואר.

כאן תוכו לנצל את הידע האקדמי שרכשתם ולהתנסות ביזמות בעולם העסקי,

בואו להיות מדריכים בתכנית יזמים צעירים!

בתוכנית זו תזכו להדריך כיתה של בני נוער בכיתה ט' בתהליך של פיתוח מיזם עסקי

ולעבור עמם את כל התהליך משלב גיבוש הרעיון, דרך הקמת החברה ועד פיתוח המוצר ומכירתו.

סטודנטים במסלול האקדמי המכללה למנהל, הנמצאים לקראת סיום התואר הראשון, יכולים להשתתף בפרויקט כמנחים עסקיים של קבוצות תלמידים במהלך השנה (שני סמסטרים אקדמיים). הנחיה זו, בשילוב עם מטלות אקדמיות נוספות, תחשב לסטודנטים כקורס חוצה מסלול.

אנו רואים בהשתתפות בתכנית "יזמים צעירים" הזדמנות ייחודית לתרום לקהילה, ובד בבד לפתח ולהפגין יכולות יזמיות ומנהיגויות ולהתנסות בליווי וביצוע תהליכים עסקיים. תכונות אלו נותנות ערך מוסף בהשתלבות בעולם העסקים.

כמו כן אתם מוזמנים לבקר באתר ארגון "יזמים צעירים ישראל", בכתובת: http://www.yazamim.org.il.

יש לשלוח קו"ח בצירוף תמונה לרויטל אלטברגר- a1revita@colman.ac.il

תיאום ראיון אישי והסבר על התוכנית יקבע בהמשך למייל שישלח על ידך.

רויטל אלטברגר

מרכזת אקדמית – פרויקט יזמים צעירים

קצת על התוכנית

הארגון

"יזמים צעירים – ישראל" הינו ארגון ללא מטרות רווח, העוסק בחשיפתם של בני נוער לעולם היזמות והעסקים, ומעודד אותם לחשיבה עצמאית ולעשייה כלכלית, במטרה לטפח אצלם יזמות עסקית ומנהיגות.

בישראל משתתפים כ-3000 תלמידים מדי שנה, המאוגדים ב-180 קבוצות בכל רחבי הארץ.

במסגרת התכנית, מקימים בני נוער בגילאי 15-17 חברה עסקית לכל דבר, והם אחראים לפיתוחה ולהצלחתה הכלכלית. המוצרים והשירותים הם פרי יוזמה, תכנון ופיתוח של התלמידים.

התלמידים מלווים ע"י מנחה פדגוגי מטעם בית-ספרם, וצוות מנחים עסקיים מתנדבים.

התכנית מתנהלת על פי חומרי הדרכה מובנים ובליווי מקצועי של ארגון "יזמים צעירים".

במהלך השנה מתקיימות השתלמויות מקצועיות בנושאים עסקיים שונים וכן אירועים אזוריים: יום גיבוש, יום מיומנויות, יריד מכירות אזורי ותחרות אזורית וארצית.

הקבוצה הזוכה בתחרות הארצית מייצגת את ישראל בתחרות הגמר באירופה.

תפקיד המנחה העסקי –  להוביל את הקבוצה בצעדיה הראשונים, להדריך את התלמידים בפיתוח חשיבה יצירתית וחשיבה עסקית, וללוות את הקבוצה משלב הרעיון וגיוס ההון הראשוני, דרך הביצוע ועד לשלב חלוקת הרווחים.

הפעילות נמשכת בין החודשים ספטמבר-יוני ומתקיימת על פי רוב בשעות צהריים-אחה"צ,  בחטיבות ביניים ותיכונים באזור השפלה ובמכללה למנהל.

ההשקעה הנדרשת

• מפגש שבועי למשך שעתיים – הקבוצות נפגשות אחת לשבוע למשך כשעתיים ביום ושעה קבועים.
  • השתלמויות מקצועיות במהלך השנה – המנחים יגיעו להשתלמויות בנות כשלוש שעות במהלך השנה, לשם הכשרתם להנחיית הקבוצות. ההשתלמויות יערכו אחת לחודש וחצי.
  • נוכחות באירועים – הגעה לארבעת האירועים המרכזיים של התוכנית.

התשואה המצופה

• · התנסות בייזום וניהול START-UP
  • · העשרה וצמיחה אישית וקבוצתית של כל המשתתפים בתוכנית

למי זה מתאים?