שם הכותב: תאריך: 06 ינואר 2014

דברים שלא ידעתם על: פרופ' אורן קפלן, דיקאן בית הספר למינהל עסקים

בראיון קצרצר עם BiZi, דיקאן בית הספר מדבר בפתיחות על מספר פרטים מסקרנים במיוחד אותם בוודאי לא ידעתם. החל מחיבה עמוקה לאוכל הודי, דרך השלג בירושלים ועד לכלי הגיטרה האהוב. וגם: כמה שנים לא צפה אורן בטלוויזיה ומיהם הזמרים האהובים עליו?

אוכל הודי – סיפור אהבה

"בשנות התשעים המוקדמות, הייתי כלכלן ואחרי שעבדתי בבנק איגוד הבנתי שאני רוצה ללמוד פסיכולוגיה. עזבתי את הבנק והלכתי ללשכת העבודה לאקדמאים. על הקיר היה רשום 'מחפשים עובד למסעדה הודית'. נכנסתי למסעדה והריח מאוד קסם לי. עבדתי שם כסגן טבח וגם כשליח אבל בסוף העבודה לא התאימה. עברו 24 שנים מאז, אבל התאהבתי באוכל ומאז הייתי שם 12 פעמים".

הפעם האחרונה שעשיתי משהו בפעם הראשונה

"בסופה החורפית האחרונה שפקדה אותנו, סיימתי בשעת ערב יחסית מוקדמת. גיליתי שהדרכים לירושלים פנויות ולא כולם יודעים מזה. לקחתי את הבת שלנו לגן סאקר וזו הייתה הפעם הראשונה שהייתי בעיר מושלגת, בטח בכמויות האלה של השלג. היה מאוד מהנה ומוצלח".

גיטרה? גיטרה!

"בנערותי הייתי נגן גיטרה של משלחת תנועת נוער לארצות הברית. זה היה בגיל תיכון. בתקופת הצבא כבר בפירוש הייתי הנגן של החבר'ה. בשירות, בתקופת 'נערי רפול', הייתי מדריך חבורות רחוב ומאוד נהנתי".

מוסיקה אהובה? ומה עם טלוויזיה?

"מההיסטוריה מאוד אהבתי עברית, ועד היום אני שומע קלאסיקות ישראליות: שלמה גרוניך, מתי כספי, אילן וירצברגר. כיום אני שומע את המוזיקה של אביב גפן ואפרת גוש. מכשיר טלוויזיה אין לי בבית. כבר 10 שנים שאני לא צופה".

שייך לנושאים: חדשות