שם הכותב: תאריך: 10 מרץ 2013

הרצאת אורח – מר מיכאל גולן מנכ"ל "גולן טלקום"

בתחילת השבוע, הרצה מיכאל גולן, ממקימי ובעלי קבוצת התקשורת 'גולן טלקום', בפני סטודנטים מבית הספר למינהל עסקים של המסלול האקדמי המכללה למינהל במסגרת הקורס 'ניהול אסטרטגי' של ד"ר דפנה קריב.

גולן שוחח עם התלמידים על בניית אסטרטגיה של בידול, יתרון תחרותי וקיימות (sustainability) וסיפר על הדרך שעבר ועל ההתמודדויות היומיומיות שלו כבעל עסק קיים ומוכר.

בתחילת דבריו התייחס גולן למהפכה שיצרה החברה שבבעלותו בשוק התקשורת בארץ, ועל יצירת התחרות בתחום: "המהפכה שאנו עושים פה לא מתרחשת רק בארץ. זה קורה גם במערב אירופה וברחבי העולם. צריך להביא שחקנים ומתחרים נוספים לתחום, על מנת להוזיל את העלויות ולשכלל את הטכנולוגיה".  עוד הוסיף גולן: "על מנת שנוכל להציע מחירים זולים היינו צריכים תחילה להגדיר טוב את המבנה הארגוני: מההתחלה אמרנו שאנו לא רוצים לשווק מכשירים. היום רוב הישראלים לא קונים את המכשירים דרך המפעילים. אנו גם לא רצינו אגף שיווקי גדול בשביל להחליט על פעילויות, פרסומות, לממן כוכב שבא מחו"ל וכו', לא רצינו לבזבז על כך כסף בהתחלה. הלב של העסק שלנו- למכור כרטיסי סים. זה בדיוק ההיפך מהאסטרטגיה של החברות שהיו קיימות עד עכשיו בארץ. אנו בשום אופן לא עושים קופי פייסט למתחרים שלנו. אנו בונים משהו חדש".

בהמשך התייחס גולן ליעילות החברה שהקים לעומת המתחרים:" זה פרדוקס- כמעט כל הישראלים כל הזמן גולשים באינטרנט, אבל עד 'גולן טלקום' לא ניתן היה לסגור עסקאות על מכשירים סלולאריים דרך האינטרנט". על מיעוט המסלולים שמציעה החברה אמר: "ריבוי מסלולים מוביל למחירון מסובך. לנציג קשה למכור את זה ולצרכן קשה להבין. יש קושי גדול לנציגי שירות להסביר את החשבוניות ויש צורך בהעסקת יותר נציגי שירות".

בהתייחסו לתחרות הקיימת כיום בישראל והקרב על הצרכן הישראלי אמר גולן: " הקרב שלנו על הצרכן הישראלי הוא ממש אידיאולוגי- הצרכן הישראלי סובל ממחירים גבוהים, יצירת התחרות תוריד מחירים ותקל על החברה הישראלית. אנו מקווים כי גולן טלקום תביא דוגמא לשאר השווקים בארץ".

בסיום דבריו התייחס מייסד 'גולן טלקום' לעתיד ואמר: "המהפכה עוד לפנינו- הראיה לכך היא שרוב הישראלים עוד לא שינו את המסלול שלהם ועדיין משלמים הרבה. הישראלים עדיין חוששים מהמחירים הנמוכים, לכן אנו מציעים מבצעים שונים  כך רוב הישראלים יוכלו להגיד שהם עברו מפעיל ועדיין הכל עובד כמו שצריך. זה עונה על כל סימני השאלה".