שם הכותב: תאריך: 01 מאי 2013

הרצאת אורח של פרופ' עודד שוסיוב בתוכנית לניהול ביו רפואי

ביום שישי, 17.05.2013, יגיע פרופסור עודד שוסיוב להרצות בפני סטודנטים במסלול לניהול ביו רפואי בבית הספר למנהל עסקים.

ההרצאה, שתתקיים בין השעות 12:00-13:00 בכיתה 40 בבניין י"ג (תקשורת),  תעסוק בנושא "Nano Bio Inspired composite materials for the future"

ההשתתפות בהרצאה היא חובה במסגרת תוכנית הלימודים.

מתוך תקציר ההרצאה:

Nano- Bio Inspired composite materials that brings together the toughness of cellulose nano-fibers from the plant kingdom, the remarkable elasticity and resilience of resilin that enables flees to jump as high as 400 times their height from the insect kingdom, and the adhesion power of DOPA, the functional molecule of mussels that enable it to bind tightly under water to organic and inorganic matter from the marine kingdom.

על פרופסור עודד שוסיוב:

A faculty member of the Hebrew University of Jerusalem. Prof. Shoseyov’s research is in plant molecular biology and nano-biotechnology. He has extensive experience with genetic engineering of plants, protein engineering and nano-biotechnology. He has authored or co-authored more than 160 scientific publications and is the inventor or co-inventor of 42 patents. Prof. Shoseyov received the Outstanding Scientist Polak Award for 2002, the 1999 and 2010 Kay Award for Innovative and Applied Research and The 2012 Israel Prime Minister Citation for Entrepreneurship and Innovation. He is the scientific founder of 9 companies.