שם הכותב: תאריך: 30 יוני 2014

בשיאו של המונדיאל:

200 סטודנטים מאורוגוואי יגיעו לשבוע לימודים בישראל

במסלול האקדמי המכללה למינהל

מזה 60 שנה שמנהיגה אוניברסיטת 'לה רפובליקה' באורוגואי מסורת מפוארת של טיול סטודנטים ברחבי העולם בסיום התואר – ולישראל הם מגיעים מירדן, לאחר שסיירו כבר בהודו, תאילנד נפאל, איחוד האמירויות ומצרים

שבועיים לפני תום המונדיאל, 200 סטודנטים מאורוגוואי מגיעים לשבוע לישראל (החל מה-29/6, יום א). מטרת הביקור היא שבוע של לימודי יזמות במסלול האקדמי המכללה למינהל. שבוע הלימודים מתקיים כחלק ממסורת מפוארת שמונהגת 60 שנה באוניברסיטת "לה רפובליקה", אחד ממוסדות האקדמיה הנחשבים באורוגוואי, במהלכה הבוגרים הטריים נוסעים לטיול מקיף ברחבי העולם. לאחר שכבר ביקרו בהודו, תאילנד, נפאל, איחוד האמירויות ואף במצרים ובירדן, יגיעו הסטודנטים לישראל, כשהשנה – לראשונה יכללו בסיור שלהם גם  מרכיבים אקדמיים בתחומי כלכלה ומנע"ס.

בישראל בחרו הסטודנטים ללמוד  יזמות במסלול האקדמי המכללה למינהל. במהלך השבוע ילמדו הסטודנטים על יחסי ישראל-אורגוואי מההיבט הכלכלי, המסחרי והיזמי, ויעברו סדנאות לפיתוח חשיבה יזמית ויצירתית. במפגש הפתיחה יגיע להרצות בפני הסטודנטים שגריר אורגוואי בישראל, מר ברננדו גרייוור. בנוסף, ייפגשו הסטודנטים למפגש מעורר השראה עם מר חורחה סטיינפלד, סגן נשיא צ'ק פוינט,  ויליד אורגוואי בעצמו. במהלך השבוע ירצו לסטודנטים בכירים בעולם ההון סיכון, התרבות והמדיה – כולם יוצאי מדינות דרום אמריקה. לצד הלימודים ייהנו התלמידים גם מטיולים ברחבי הארץ, סיבוב ברים, מסיבות ועוד.

המסלול האקדמי המכללה למינהל הפך את נושא היזמות לתחום ליבה במוסד. במכללה פועל מרכז יזמות, בראשותה של ד"ר דפנה קריב, העומדת בראש המחלקה לאסטרטגיה ויזמות בבית הספר למינהל עסקים, ומומחית ליזמות. מרכז היזמות, הכולל סטודנטים לתואר ראשון ושני, כולל  ליווי מנטורינג לסטודנטים, כיתות אומן, מפגשים מעוררי השראה עם יזמים סדרתיים, חשיפה למשקיעים ועוד. במהלך שנת הלימודים, אנשי תעשייה ויזמים מסייעים לסטודנטים לפתח את מיזמיהם משלב החשיבה הראשוני ועד גיוס משאבים והוצאתו לפועל. במהלך שנת הלימודים מקיים מרכז היזמות אירועים המקנים מיומנויות הכרחיות ליזמיות: כיצד תשביח את הרעיון שלך? כיצד להציג אותו בפני משקיע? ועוד.

את הגעת הסטודנטים למכללה יזמה היחידה לתכניות בינלאומיות במכללה למינהל, היחידה הוקמה ב-2011 במטרה להוביל ולתאם את יישום החזון הבינלאומי של המסלול האקדמי המכללה למנהל, השואף להפוך את הקמפוס למקום בינלאומי בין השאר באמצעות תכניות לימוד ומחקר בינלאומיים ותכניות חילופי סטודנטים. המשרד פועל בצמוד לבתי הספר והחוגים, לאנשי הצוות, לסטודנטים, לחוקרים ולקהילה המקומית והבינלאומית במסגרת מספר תכניות ופרויקטים אקדמיים, במטרה לקדם יעדים אלו ולפתוח את הקמפוס בפני העולם.