שם הכותב: תאריך: 22 יולי 2013

מנהלים יפנים לומדים יזמות ישראלית

קבוצה של 18 מנהלים יפנים בראשות פרופסור הרואו שימאדה, הגיעה לביקור בישראל במטרה ללמוד על יזמות עסקית וטכנולוגית בישראל. הקבוצה הכוללת מנהלים מחברות בתחום ההשקעות, התעשייה והשירותים, הגיעה לביקור בן שבוע בישראל, ובמהלכו קיימה סמינר בבית הספר למינהל עסקים, נפגשה עם יזמים צעירים ולמדה על חממת היזמות הפועלת בבית הספר.

DSC_8615-L[1]

הקבוצה, אשר הובאה לישראל ביוזמת חברת הראל-הרץ השקעות, ביקרה גם בבורסת היהלומים, במרכזים טכנולוגיים ובאתרי תיירות שונים.

פרופסור שימאדה הינו מומחה בעל שם עולמי בתחום כלכלת המקרו ושימש כיועץ לראשי ממשלות יפן (קויזומית אבהת פוקודה ונוספים). כמו כן שימש כדיקאן ביה"ס לכלכלה באוניברסיטתKIEO  בטוקיו ונשיא אוניברסיטת CHIBA ביפן.

במסלול האקדמי המכללה למינהל, אירחו את חברי המשלחת נשיא המכללה, פרופ' זאב נוימן; דיקאן בית הספר למינהל עסקים, פרופ' אורן קפלן וחברי סגל נוספים.

את החשיפה לפעילות היזמית של המכללה, הובילה ד"ר דפנה קריב, ראש המחלקה לאסטרטגיה ויזמות ומנהלת מרכז היזמות של בית הספר למנהל עסקים אשר הרצתה אודות אסטרטגיה וחממות יזמיות.

פרופסור שימדה סיפר לנוכחים עד כמה הוא וחבריו משתאים ומעריצים את יכולת הייזום הישראלית ליצור פרויקטים בתחום ההיי-טק.
מר אלחנן הראל, העומד בראש חברת הראל-הרץ השקעות וחבר בחבר הנאמנים של המכללה למינהל, הציג מצגת שבה סיפר על הבדלי התרבויות בין היפנים לישראלים.

תמונות מהמפגש

שייך לנושאים: חדשות, יזמות, תעשייה