שם הכותב: תאריך: 07 מאי 2014

סטודנטים לתואר שני מסין הגיעו לביקור בבית הספר

אווירה של חג הורגשה בין כותלי בית הספר ביום חמישי האחרון, כאשר בקמפוס ביקרה משלחת של כ-30 סטודנטים סינים הלומדים MBA בתכנית בכירים (Global CEO program) בבית הספר הבינלאומי (סין-אירופה) למינהל עסקים בסין, China Europe International Business School , יחד עם כ-10 מנהלים בכירים בתחום המדיה הסינית.

בלב ליבו של הביקור, עמדו הערכים המרכזיים עליהם נשען בית הספר, ואשר אותם הציג כבר בפתיחת האירוע ראש תוכנית ה-BA עם התמחות בניהול בינלאומי בדגש על הודו וסין, פרופסור דן אלנתן: מצויינות אקדמית, חדשנות, מנהיגות, יזמות ואחריות חברתית.

חברי המשלחת, שבמהלך ביקורם בישראל סיירו גם באתרי מורשת, זכו לאירוח ממלכתי מהסגל האקדמי והמנהלי, ובמשך מספר שעות נהנו לשמוע הרצאות מחברי סגל בכירים. "הגענו כדי לחקור וללמוד על המסורת והתרבות היהודית", אמר נציג המשלחת לנוכחים באולם ההרצאות, "הגענו עם הרבה שאלות, לחלקן כבר קיבלנו תשובות ונרצה להמשיך לחקור". מנהל המשלחת, שגם היה אחראי על התרגום במהלך האירוע הוא מר Zhaoyi Zhu, מייסד והמזכיר הכללי של המכון הסיני לתרבות יהודית וכלכלה ישראלית בסין.

מיד לאחר הצגת חברי המשלחת, החלה סדרת הרצאות מרתקת אשר עמדה בסימן יזמות וחדשנות בנוף עולם העסקים הישראלי. בין הנושאים אליהם נחשפו חברי המשלחת: עולם היזמות והכלכלה הישראלית (פרופסור אורן קפלן), מיזם חדשני ומהפכני בנושא אומנות, כלכלה וניהול סיכונים (פרופסור דן גלאי, יו"ר סיגמא בית השקעות), בריאות בעידן החדש (ד"ר דב רובין), נוירו-שיווק – חיזוי אפקטיביות פרסום (מר אבינועם ברוג וד"ר מיכל גרוברגר), חדשנות והכלכלה הישראלית, קשרים עסקיים בין ישראל וסין (ד"ר אבי מסיקה). ביקור המשלחת נערך בסיוע קבוצת סיגמא בית השקעות בראשות פרופסור דן גלאי וסיגמא פרטנרס – חברת מימון והשקעות בראשה עומד מר עזרא עטר.