שם הכותב: תאריך: 30 יוני 2013

ערב עיון לזכרו של משה זנבר

המכון לחקר הכלכלה הציבורית ע"ש זנבר הפועלת במסגרת בית הספר למינהל עסקים של המסלול האקדמי המכללה למינהל, קיים ערב עיון לזכרו של משה זנבר ז"ל, מי שכיהן כנגיד בנק ישראל בין השנים 1971-1976 והלך לעולמו לפני כשנה.
בערב ציינו המשתתפים את תרומתו הרבה של זנבר לכלכלת ישראל הן כנגיד, הן כיו"ר בנק לאומי והן כיועצם של שרי האוצר לוי אשכול ופנחס ספיר.
בערב השתתפו נשיא המכללה, פרופ' זאב נוימן, סגן נשיא המכללה, פרופ' יורם עדן, ודיקאן בית הספר למינהל עסקים, פרופ' אורן קפלן ומשפחת זנבר.

נשיא המכללה, פרופ'  זאב נוימן,  ציין את עשייתו הרבה של זנבר בכל תפקיד בו נטל חלק, ובין היתר כמי שהיה יושב ראש חבר הנאמנים של המכללה ופעל להצעידה קדימה.
נכדו של זנבר, שביט בן אריה, ריגש את הנוכחים כשסיפר על מחויבותו של סבו לעשייה ציבורית למען הכלל, ובעיקר כשפעל למען רווחתם של ניצולי השואה בישראל.

‏‏לתמונות מערב העיון

ביום חמישי, 11.7.2013, יערוך המכון לחקר הכלכלה הציבורית ע"ש משה זנבר ז"ל ערב עיון מיוחד לזכרו. האירוע יתקיים באולם י' חדר 29 וייפתח בברכות מפיו של שביט בן אריה, נכדו של משה. עוד ישתתפו בערב: דיקאן בית הספר למנהל עסקים, פרופ' אורן קפלן,  ופרופ' רפי מלניק מהמרכז הבינתחומי.

המכון לחקר הכלכלה הציבורית והעסקית ע"ש משה זנבר, הוקם במטרה לעודד מחקרים יישומיים בכלכלת ישראל, ולהוות במה לדיונים מעמיקים בסוגיות מרכזיות בכלכלה הציבורית והעסקית בתחומים כגון: מדיניות תקציבית, השתלבות המשק הישראלי בכלכלה הגלובלית, המגזר השלישי ועוד.

Portrait

בתכנית:

16:00              התכנסות

16:30              ברכות
                        שביט בן-אריה, נכדו של מר משה זנבר ז"ל

16:45              תפקיד הנגיד לאחר המשבר הפיננסי העולמי
                       פרופ' רפי מלניק, המרכז הבינתחומי, משנה לנשיא לעניינים אקדמיים

17:00              הכרזת פוסט דוקטורט

פרופ' אורן קפלן, המסלול האקדמי המכללה למנהל
                       דיקאן בית הספר למנהל עסקים

17:10              זנבר כנגיד בנק ישראל ופרשת בנק א"י-בריטניה

פרופ׳ מאיר חת, חבר הנהלת קרן זנבר,בעבר שימש כמפקח על הבנקים וכיועץ לנגיד בנק ישראל

עו״ד אלון קפלן, בעבר חבר מצוות הייעוץ המשפטי של מפרק הבנק

17:40              סבסוד ממשלתי יעיל של חינוך להשכלה גבוהה

לימור חצור, מלגאית קרן זנבר

17:55              תודות ודברי סיום

משה זנבר (29 במרץ 19261 באוקטובר 2012) היה כלכלן ואיש ציבור ישראלי. כיהן כנגיד בנק ישראל (19761971) וכיו"ר בנק לאומי (19951988). לאחר עלייתו לישראל כניצול השואה מהונגריה, השתלב בתחום המחקר הכלכלי וכעובד בכיר במשרד האוצר. היה הממונה על התקציבים ושימש יועצם של לוי אשכול ופנחס ספיר, תחת האחרון כיהן בפועל כשר המסחר והתעשייה (19711970).

זנבר היה פעיל בארבעה תחומים עיקריים:

• באקדמיה – כחוקר וסטטיסטיקאי במכון למחקר חברתי שימושי בירושלים, בו מונה לסגן מנהל המכון. כמו כן לימד סטטיסטיקה ושיטות מחקר באוניברסיטאות.
  • בשירות המדינה – במסגרת תפקידיו השונים במשרד האוצר: מנהל מחלקת מחקר במשרד האוצר (19601958, סגן מקצועי של הממונה על הכנסות המדינה (19631960), הממונה על תקציבים ויועץ כלכלי של משרד האוצר (19681963). לאחר פרישתו מהמשרד המשיך לשמש כיועץ כלכלי של שר האוצר ספיר. בנובמבר 1971 נתמנה לנגיד בנק ישראל לתקופה של חמש שנים. ב-1977 מונה לעמוד בראש ועדת זנבר לענייני הרשויות המקומיות.
  • במגזר העסקי – מילא תפקידים שונים כיו"ר מוסדות עסקיים בבנקאות, בתעשייה ובביטוח, בהם יושב ראש בנק לאומי לישראל.
  • במגזר הציבורי – בפעילות מגוונת בתחומי חינוך, תרבות, ספורט ומדע. שימש יושב ראש נאמנות תיאטרון הבימה,‏[1] יושב ראש חבר הנאמנים של המכללה למינהל[2] ועשרות תפקידים אחרים. בסוף שנות השמונים החל לפעול לרווחת ניצולי השואה בישראל ובעולם וכיהן בתפקידים בכירים כגזבר עולמי ויושב ראש הוועד המנהל של ועידת התביעות.

עד למותו היה נשיא מוזיאון ינקו דאדא, יושב ראש מועצת תיאטרון יידישפיל ונשיא כבוד של מרכז הארגונים של ניצולי השואה בישראל ושל לשכת המסחר הבינלאומית בישראל.