שם הכותב: תאריך: 29 יוני 2014

פעילות יזמית לסטודנטים מאורוגוואי בבית הספר למינהל עסקים

במהלך השבוע מארח בית הספר למינהל עסקים במסלול האקדמי המכללה למינהל משלחת של כ-200 סטודנטים לכלכלה ומינהל עסקים מאורוגוואי לשבוע בנושא יזמות.

המשלחת מגיעה אלינו במסגרת טיול בעולם של כחצי שנה, בו עוברים המשתתפים בין מדינות שונות ופעילויות שונות. מדובר במסורת של 60 שנה של הסטודנטים של כלכלה ומנע"ס מאותה אוניברסיטה (Universidad de la República Oriental del Uruguay) שבמסגרתה הסטודנטים מטיילים חצי שנה בעולם לאחר לימודיהם.
לטובת הטיול הסטודנטים עובדים בגיוס כספים לאורך כל השנה שלפני (מארגנים ירידים, מארגנים מופעים ומוכרים מגוון שירותים לצורך מימון הטיול).

לישראל הם מגיעים בסה"כ לשבוע משישי עד שישי בו הם לנים בתל אביב ומטיילים ברחבי הארץ.

המשלחת הגיעה אלינו לשבוע שלם בין הימים ראשון עד חמישי לפעילות בשעות הבוקר בנושא יזמות.

אנו נעסוק במגוון נושאים רלוונטיים: יזמות הייטק, יזמות נשית, יזמות חברתית, יזמות תרבותית, יזמות פיזית ועוד. במסגרת השבוע יעברו הסטודנטים פעילויות שונות, כגון: הרצאות פרונטאליות, פעילויות בצוותים ומפגשים עם סטודנטים.
את השבוע פתח שגריר אורוגוואי בישראל ושוחח בעיקר על שת"פ בין אורוגוואי לישראל מבחינה מסחרית וכלכלית (שגריר אורוגוואי עצמו סיים לימודיו באוניברסיטה הנ"ל).

המשלחת כבר טיילה בתאילנד, נפאל, הודו, איחוד האמירויות ומצרים. אלינו הגיעו הסטודנטים מירדן, וימשיכו לטורקיה, יוון וספרד.

Buena suerte (בואנה סוארטה)  – בהצלחה!