שם הכותב: תאריך: 23 אפריל 2014

פרופ' אשר טישלר נבחר לתפקיד נשיא המסלול האקדמי המכללה למינהל

הודעה לעיתונות

פרופ' אשר טישלר נבחר לתפקיד נשיא המסלול האקדמי המכללה למינהל

• חבר הנאמנים והדירקטוריון של המסלול האקדמי המכללה למינהל הצביע פה אחד בעד בחירתו של פרופ' טישלר לתפקיד בישיבתו האחרונה.
  • פרופ' טישלר יחל את תפקידו באוקטובר 2014, ויחליף את פרופ' זאב נוימן, הנשיא המכהן, המשמש בתפקיד מזה שמונה שנים בקרוב.
  • טישלר, פרופ' לכלכלה, שימש ב-7 השנים האחרונות כדיקאן הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב ועמד בין היתר בראש ועדת טישלר לבחינת גיל הפרישה מצה"ל.

חבר הנאמנים של המסלול האקדמי המכללה למינהל ודירקטוריון המכללה בחר בפרופ' אשר טישלר לתפקיד נשיא המסלול האקדמי המכללה למינהל. פרופ' טישלר יחל את תפקידו בחודש אוקטובר 2014, ויחליף את פרופ' זאב נוימן, הנשיא המכהן, המשמש בתפקיד מזה שמונה שנים בקרוב. המסלול האקדמי המכללה למינהל הינו חלוץ המכללות האקדמיות בישראל והגדולה שבהן,  עם למעלה מ-44,000 בוגרים ו-11 אלף סטודנטים הלומדים בשמונה בתי ספר וחוגים שונים: משפטים, תקשורת, מינהל עסקים, כלכלה, עיצוב פנים, מדעי ההתנהגות, מדעי המחשב ופסיכולוגיה.

פרופ' זאב נוימן אשר יסיים את תפקידו באוקטובר הקרוב, מכהן כנשיא המסלול האקדמי המכללה למינהל מ-2006, ונושא בתפקיד במשך שתי קדנציות, לאחר שב-2010 נבחר לעמוד בראש המכללה ל-4 שנים נוספות.

פרופ' טישלר, בן 67, הוא בעל תואר דוקטור מאוניברסיטת פנסילבניה, משמש כחבר סגל בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב מזה 38 שנים, והחל משנת 2007 עומד בראש הפקולטה. בין תחומי מחקרו: תקציב הביטחון, תחום המודיעין ומשק החשמל. הוא נשוי ואב ל-3 ילדים. במהלך שנותיו באקדמיה היה טישלר ראש החוג לניהול בפקולטה לניהול, ראש המכון למחקר עסקים בישראל, המנהל האקדמי של לה"ב, והמנהל האקדמי של תכניות התואר השני למנהלים בפקולטה לניהול. כמו כן שימש כראש  המכון לטכנולוגיה וחברה, וכראש מכון אלי הורביץ לניהול אסטרטגי. פרופ' טישלר עמד לאחרונה גם בראש הוועדה שהקים משרד הביטחון לבחינת תקציב הביטחון.

פרופ'  נוימן  ציין כי הוא מברך על הבחירה וכי טישלר הוא בעל יכולות ניהוליות ואקדמיות מוכחות. אל דבריו הצטרפו רו"ח יצחק פורר, ראש חבר הנאמנים של המסלול האקדמי המכללה למינהל, אשר עמד בראש ועדת האיתור, כמו גם יו"ר דירקטוריון המכללה, רון גוטלר, אשר הוסיפו כי פרופ' אשר טישלר מביא עמו רקורד ציבורי ואקדמי מרשים, וכי הם סבורים כי הוא ידע בתבונה ובחוכמה לעמוד באתגרים המצויים לפתחו.